Primer Premi en el TalenTIC Balears

(Contenido en el idioma por defecto)

El TFG de Marc Munar, dirigit per Manuel González i Gabriel Moyà, va ser guardonat amb el primer premi en el IV TalenTIC Balears

Localització: Palma

Marc Munar ha estat guardonat amb el primer premi en els IV Premis TalenTIC Balears, certamen convocat per la consultora tecnològica informàtica d'El Corte Inglés (IECISA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), per a treballs de fi de grau i treballs de fi de màster sobre aplicacions innovadores en les tecnologies de la informació. A aquests premis poden optar tots aquells alumnes que han presentat el treball de fi de grau o de màster de qualsevol dels estudis de la UIB durant el 2019 i en els quals s'ha dissenyat, aplicat o analitzat una innovació TIC rellevant. El TFG de Marc Munar, dirigit per Manuel González i Gabriel Moyà, components del grup SCOPIA, es va imposar als altres 26 candidats, destacant els membres del jurat el seu interès social i aplicabilitat en la societat balear. El premi consisteix en 1000 €, un diploma acreditatiu i la divulgació del treball en un reportatge de premsa especialitzada. És la segona ocasió en el que un TFG dirigit per Manuel González guanya el primer premi d'aquest certament després del primer premi del TFG de Lidia Talavera en l'edició del 2016.

El TFG, que té per títol Viabilidad y seguridad para el seguimiento por smartphone de complicacions postquirúrgicas en cirugía abdominal, desenvolupa una aplicació de telèfon intel·ligent enfocada a detectar la presència d'infecció en cicatrius d'operacions abdominals mitjançant l'anàlisi del color. Aquesta aplicació suposa una ajuda al diagnòstic per part de l'especialista mèdic i pot reduir el nombre de consultes a urgències innecessàries d'aquest tipus de pacients.

El treball ha estat supervisat en tot moment pel Dr. Juan José Segura del Departament de Cirurgia General i Digestiva de l'Hospital Universitari de Son Espases, en el marc d'una col·laboració dins de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa). S'estan iniciant els tràmits per la realització d'un estudi clínic per validar l'aplicació.

L'acte de lliurament de premis ha comptat amb la presència del Rector de la Universitat de les Illes Balears, el doctor Llorenç Huguet; el director de Recursos Humans d’Informàtica, el senyor Julio Sánchez, el director general de Modernització i Administració Digital del Govern de les Illes Balears, el senyor Ramon Roca; la directora general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, la senyora Núria Riera; el director general de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears, el senyor Josep Lluís Pons; i el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern de les Illes Balears, el senyor Llorenç Pou. Podeu trobar més informació i fotografies a: https://diari.uib.cat/arxiu/Marc-Munar-i-Sergio-Bosch-son-els-guanyadors-dels.cid606667

Fecha del evento: 21/11/2019

Fecha de publicación: 23/11/2019